بررسی وضعیت کشورهای اروپایی در زمینه نوآوری
اخبار اتاقبررسی وضعیت کشورهای اروپایی در زمینه نوآوری
گزارش سالیانه نوآوری اروپا، نشان میدهد عملکرد نوآوری اعضای اتحادیه اروپا، بین سالهای 2016 تا 2023 حدود 8.5 درصد افزایش یافته است. بر اساس نتایج این مطالعه، کشورهای عضو به چهار گروه عملکردی متفاوت تقسیم شدهاند که دانمارک، سوئد، فنلاند، هلند و بلژیک با عملکرد نوآوری بسیار بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا، در گروه کشورهای پیشرو هستند.
گزارش سالیانه تابلوی امتیازی نوآوری اروپا (European Innovation Scoreboard)، یک ارزیابی مقایسهای از عملکرد تحقیق و نوآوری در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای ثالث منتخب ارائه داده و نقاط قوت و ضعف نسبی سیستمهای تحقیق و نوآوری آنها را بیان میکند. انجام این مقایسه و ارائه آمارها، به کشورها کمک میکند تا زمینههایی را که باید تلاشهای خود را در آنها متمرکز نمایند بشناسند و بدین صورت عملکرد نوآوری خود را افزایش دهند.
طبق این گزارش، عملکرد نوآوری در اروپا بین سالهای 2016 تا 2023 حدود 8.5 درصد افزایش یافته است. بر اساس نتایج این مطالعه، کشورهای عضو به چهار گروه عملکردی متفاوت تقسیم شدهاند که دانمارک، سوئد، فنلاند، هلند و بلژیک با عملکرد نوآوری بسیار بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا (بیش از 125 درصدِ میانگین)، در گروه کشورهای پیشرو هستند. اتریش، آلمان، لوکزامبورگ، ایرلند، قبرس و فرانسه به عنوان نوآوران قوی با عملکرد بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا، در گروه بعدی جای میگیرند. استونی، اسلوونی، چک، ایتالیا، اسپانیا، مالت، پرتغال، لیتوانی، یونان و مجارستان در طبقهبندی نوآوران متوسط هستند که عملکرد کمتری از میانگین اتحادیه اروپا دارند. گروه چهارم نیز شامل کشورهای کرواسی، اسلواکی، لهستان، لتونی، بلغارستان و رومانی است که عملکردی بسیار پایینتر از میانگین اتحادیه اروپا در نوآوری دارند.
این مطالعه، 32 شاخص مختلف مرتبط با نوآوری را مورد ارزیابی قرار میدهد و سوئد با عملکردی به میزان 134.5 درصدِ میانگین اتحادیه اروپا، پس از دانمارک، در رتبۀ دوم قرار گرفته است. دانمارک با 137.6 درصدِ میانگین، در رتبۀ نخست قرار گرفته و فنلاند با امتیاز 134.3 در رتبۀ سوم جای گرفته است. سوئد از سال 2017 همواره مقام اول نوآوری اروپا را در اختیار داشته است، اما امسال افزایش قابل توجه عملکرد دانمارک در نوآوری همزمان با کاهش عملکرد سوئد، سبب این جابهجایی گردیده است.
جدول امتیازات نوآوری اروپا، برخی از نقاط ضعف نسبی سوئد در زمینۀ نوآوری را نشان میدهد که از جمله میتوان به جابهجایی شغلی منابع انسانی شاغل در بخش علوم و فناوری (HRST)، بهرهوری منابع، هزینههای صورت گرفته برای نوآوری خارج از بخش تحقیق و توسعه (R&D)، حمایت دولتی از بخش تحقیق و توسعۀ کسبوکارها و همچنین صادرات محصولات با فناوری متوسط و پیشرفته اشاره نمود. نقاط قوت سوئد نیز یادگیری مادام العمر، تعداد دانشجویان دکترای خارجی، انتشارات مشترک بخش دولتی و خصوصی، انتشارات علمی بینالمللی و شاغلین متخصص فناوری اطلاعات و ارتباطات میباشد.
جهت دریافت فایل بررسی وضعیت کشورهای اروپایی در زمینه نوآوری می توانید با اتاق بازرگانی ایران و هلند تماس حاصل فرمائید.
تاریخ خبر: 14020605
• رتبه سوم هلند در بین کشورهای اروپایی از نظر صادرات کالا و خدمات
• چشم انداز اقتصادی هلند در سال 2025
• استفاده از هوش مصنوعی در عرصه بانکداری هلند
• استفاده از هوش مصنوعی برای تولید سریع نسلهای جدید آفتکشها
• پیشی گرفتن تولید انرژی خورشیدی و بادی در اروپا در برابر سوختهای فسیلی
• آرشیو
• آخرین اخبار و رویدادها
• جستجوی خبری