صادق حقیقی پور روز دوشنبهدر نشست با هیات سرمایه گذاری هلندی در اداره کل این شرکت در اهواز اظهار کرد: باتوجه به شرایط خشکسالی و کاهش 60 درصدی بارندگی سال آبی جاری، سیاست های جدیدی برایتامین آب در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به اینکهبرخی از شهرهای خوزستان در نوار ساحلی قرار داشته یا فاصله نزدیکی با دریا دارند،در تلاش هستیم از این ظرفیت برای تامین آب شرب با کیفیت استفاده کنیم.
مدیر عامل آبفا خوزستان بیانکرد: یکی از تفاهم نامه های مطرح شده شرکت آبفا خوزستان با سرمایه گذاران هلندی،تامین آب شهرهای بندر امام، ماهشهر و هندیجان از منابع آبی دریا است.
** برنامه ریزی برای تامین 30 درصد آبخوزستان از دریا
حقیقی پور با اشاره بهمناقصه آب شیرین کن در شهرهای آبادان و خرمشهر نیز گفت: برنامه ریزی شده تا 30درصد آب شهرهای خوزستان از طریق آب دریا تامین شود.
وی ادامه داد: همچنین باتوجه به افزایش ظرفیت آب شیرین کن ها و مشکلات شهرهای آبادان و خرمشهر در تلاش هستیممناقصه این پروژه را انجام دهیم تا عملیات اجرایی آن آغاز شود.
وی افزود: دولت نگاه ویژهای به خوزستان داشته و برای رفع مشکلات آب و فاضلاب این استان نزدیک به سه میلیارددلار سرمایه گذاری کرده است.
مدیر عامل آبفا خوزستانهمچنین با اشاره به مطالعات پروژه های فاضلاب شهرهای ایذه و مسجد سلیمان گفت: این2 شهر مشکلاتی در زمینه فاضلاب دارند که مطالعات اجرایی این پروژه ها و برنامه ریزیبرای احداث شبکه های جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه های آن انجام شده و مناقصهانجام عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
حقیقی پور ادامه داد: اجرای400 کیلومتر شبکه فاضلاب و 450 کیلومتر شبکه آب و پنج تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت300 متر مکعب در شبانه روز توسط آبفا خوزستان در حال انجام و پنج تصفیه خانهفاضلاب دیگر در مرحله مناقصه است.
سرمایه گذار هلندی نیز دراین نشست اظهار کرد: هلند یکی از کشورهای مهم با کارشناسان خوب در زمینه آب و کیفیتمنابع آبی بوده و این هلدینگ با 11 شرکت بزرگ آب، رتبه نخست را در هلند و رتبه سومرا در دنیا دارد.
وی افزود: مشکل پساب هایصنعتی در 15 کشور دنیا وجود دارد که ما تکنولوژی تصفیه پساب های صنعتی را در اختیارداریم.
** مطالبات آبفا خوزستان هزار میلیارد ریالاست
مدیرعامل آب و فاضلابخوزستان همچنین در حاشیه این نشست در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: آبفا خوزستان تاسال 96، حدود هزار میلیارد ریال مطالبات معوقه دارد که با تشکیل کمیته پیگیری حقوقیوصول مطالبات از مشترکان غیرخانگی در حال پیگیری و وصول است.
حقیقی پور اظهار کرد: کاهشدرآمد این شرکت و طلبکاری از مشترکان، این شرکت را در وضعیت ناهنجار مالی قرارداده است.
وی افزود: هم اکنون 2 هزارو 500 میلیارد ریال طرح بازسازی تاسیسات آبی و حدود سه هزار میلیارد ریال نیز برایطرح های فاضلاب بودجه تخصیص داده شده که توسط معاونت فنی و مهندسی و دفتر فنی شرکتآبفا در حال اجرا است.
مدیرعامل آب و فاضلابخوزستان با بیان اینکه هر مترمکعب فاضلاب حدود 40 مترمکعب آب را آلوده می کند،اضافه کرد: برای حفاظت از منابع آبی استان و ارتقای شاخص های حفظ محیط زیست، پنجتصفیه خانه فاضلاب از محل فاینانس بین المللی در خوزستان در حال ساخت هستند کهتاکنون به طور میانگین 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.
وی همچنین گفت: تلاش داریمتا در سال 97 با واگذاری 100 هزار اشتراک جدید فاضلاب و 24 هزار اشتراک آب درخوزستان، سطح خدمات رسانی به شهروندان را گسترش و ارتقا دهیم.
حقیقی پور با اشاره بهوجود بیش از 50 هزار کنتور معیوب در خوزستان اظهارکرد: مناقصه قرارداد تعویض 46هزار کنتور خراب بسته شده و در حال اجرا است.
وی همچنین امضای تفاهمنامه همکاری با منطقه آزاد اروند و منطقه اقتصادی ماهشهر را گامی در جهت خدماترسانی بیشتر به شهروندان عنوان کرد و گفت:با امضای این قرارداد، امسال 150 هزاراشتراک در آبادان و خرمشهر با اعتبار تخصیصی از سوی منطقه آزاد اروند اصلاح می شود.
وی بیان کرد: با توجه بهخشکسالی های اخیر امسال نیز سال سختی در پیش رو بوده و ضروری است در تابستان امسالبرنامه محورتر و پیشگیرانه تر عمل کنیم.
شرکت آب و فاضلاب خوزستانسومین شرکت بزرگ کشور بوده که 56 شهر (به جز اهواز و روستاها) را با جمعیت سه میلیوننفر و 650 هزار مشترک زیر پوشش دارد.
هم اکنون 670هزار اشتراکآب و 250هزار اشتراک فاضلاب در خوزستان وجود داشته و روزانه برای جمعیت زیرپوشش یکمیلیون و 200هزار متر مکعب آب تولید و استحصال می شود.
آبفا خوزستان 10 هزار کیلومترشبکه توزیع و انتقال آب، 700 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب، 21 تصفیه خانه آب و 22آزمایشگاه کنترل کیفیت آب داشته و روزانه یک میلیارد و 200 هزار مترمکعب (404 لیتربه ازای هر نفر) آب تولید می کند.
منبعخبر: ایرنا